Ganzenbord, koekhappen, knutselen, sjoelen, Annemaria koekoek, schaken. Al die oud-Hollandse spelletjes herleven elke vakantieperiode in Wijkgebouw De Boot. Senioren van de Koffieochtend begeleiden de kinderen van de Buitenschoolse Opvang van Partou Duivesteijnstraat bij die oude spelletjes. En zowel de kinderen (tussen de 4 en 11 jaar oud) als de senioren (tussen de 70 en 88 jaar) vinden het leuk, spannend én gezellig.

Oud gedaan, Jong geleerd startte als proefproject in de krokusvakantie 2019. We zijn in februari 2020  alweer vijf vakanties later en hebben de zesde spelletjesochtend achter de rug met 30 kinderen en 9 senioren. Om het 1-jarig bestaan van de spelletjesochtend te vieren waren er cakejes die door de kinderen versierd waren.

Het is prachtig te zien hoe jonge kinderen de schaakstukken over het bord verplaatsen, kleurrijke hyacinten knutselen en bij het fluisterspel betere oren blijken te hebben dan de ouderen. De 1-jaarsviering werd afgesloten met een echte Bingo. Met enige hulp, vooral bij het niet omdraaien van cijfers als 38 (of is het 83), kon ieder snel na elkaar BINGO roepen. Dus iedereen kreeg een prijs! Verdiend!