Er wordt woensdagochtend niet alleen koffie gedronken in De Boot. Zo rond 11.30 uur staat Ben van Kam op, luidt de bel en maant iedereen even stil te zijn. Dit lukt meestal niet meteen.

Ben vraag ieder die dat kan (en wil) om op te staan. Alle staanders wordt gevraagd om weer  te gaan zitten! Niet met hulp van de armen, niet door de handen op de knieën te drukken maar gewoon door alleen de beenspieren te gebruiken. Dan klinkt het ‘commando’: opstaan. Natuurlijk alleen door gebruik van diezelfde beenspieren. En dat 5 keer achter elkaar. Als iedereen weer op 2 benen staat vraagt Ben om de steun van een stevige stoel, bar of kast te zoeken en vervolgens op één been te gaan staan. Het is zoeken naar evenwicht. Tijdens het tanden poetsen is deze evenwichtsoefening, ook zonder gang naar de sportschool, prima te doen!

Het is een pracht-gezicht om de Koffieochtend in beweging te zien.

Ben is van plan om elke woensdagochtend in een paar minuten telkens ándere spieren een beweegbeurt te geven. Goed voor senioren, en voor alle andere bezoekers van De Boot. En het is nog leuk ook!