Woensdag 12 augustus. Het is vrijwel onbewolkt en het kwik loopt al snel op naar 31 graden. De tuin van wijkcentrum De Boot ligt vol in de zon. En in die tuin wordt in augustus elke woensdagochtend Koffie gedronken door de senioren van de wijk Groot Dams igt op 1,5 meter afstand. Maar in die volle zon is het veel te warm. We gaan op zoek naar een alternatief. En dat alternatief wordt gevonden in een grote tuin omringd door grote bomen en oneindig veel bloemen.

Koffieapparaat, kopjes, thermoskannen, koekjes, zoetjes en nog veel meer worden in kratten geladen en naar die grote tuin gebracht. Buren lenen stoelen en tafels uit. En dan kunnen de senioren, die via mail en telefoon op de hoogte zijn gebracht van de gewijzigde locatie, de tuin in onder die grote bomen. De kleurige planten en bloemen (van blauw, paars tot donker rood en roze) zorgen voor een gezellige, haast feestelijke sfeer.

Om ieders vochtgehalte op peil te houden zijn er ook sapjes in verschillende kleuren en lekker koude witte wijn. Tijdens zo’n hittegolf moet ieder er voor zorgen voldoende zout binnen te krijgen, dus ook een portie chips is nu eens wél gezond!