Woensdagochtend 4 augustus. De weersvoorspelling is niet best: buien en motregen. Maar de lucht is bijna strakblauw met een heerlijk zonnetje. De tuin van De Boot kan dus op stelten gezet worden tijdens de wekelijkse Koffieochtend!
Koffie en thee zijn ingeschonken en dan klinkt er walsmuziek terwijl een heel lange zwierige schone de tuin in komt. Zij lijkt iemand te zoeken. Aan de andere kant van de tuin, achter een hek, komt de lange man aan die de schone zoekt. Met prachtig gestuntel weet hij over het hek te klimmen. Samen vormen zij een zwierig danspaar op stelten.
De Koffiedrinkers krijgen een pracht-voorstelling van een danswedstrijd te zien. Eerst aarzelend. Vooral de mannelijke danspartner lijkt voor het eerst te dansen. Struikelend en met hulp van zijn partner lukt het de wals ‘onder de knie’ (jawel, daar zit de stelt) te krijgen. De toeschouwers tellen mee om de walscadans te ondersteunen: een twee drie, een twee drie. En het lukt!
Dan gaat de walsmuziek over in een Argentijnse tango. Al doende leert het danspaar ook deze dans op hun hoge stelten. De cha cha cha volgt. Inmiddels zijn ook een aantal kinderen uit de buurt aangeschoven. Met hen wordt polonaise gelopen.
Het danspaar krijgt van de toeschouwers een welverdiend applaus en een hoge jurywaardering.
Daarna kunnen vragen aan de dansers gesteld worden. Zij laten zien hoe de stelten vastzitten en hoe het mogelijk is om op te staan en weer te gaan zitten.
De voorstelling is mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds Podiumkunsten en heet ‘Balkonscènes’. Heel veel dank aan de kunstenaars Esther van Leeuwen en Danny Molenaar!