Wie woensdagavond 2 november langs De Boot kwam hoorde de klanken van het oude Nederlands Indië en snoof de geur op van oosterse kruiden. De maandelijkse 1-pansmaaltijd van het Buurtrestaurant bracht in sfeer, geur en smaak de Gordel van Smaragd tot leven.
Een muziek-, zang- en dansgroep, gekleed in de witte kanten kabaja’s (‘huisjasjes’ voor vrouwen uit Nederlands Indië) en sarongs, opende de avond. Begeleid door gitaren en een ukelele werden heimwee oproepende liedjes gezongen zoals het slaapliedje Nina Bobo. Ook liedjes uit de oude doos zoals Surabaya, Daar bij die molen en Down by the riverside werden ingezet en met groot enthousiasme meegezongen door de 32 gasten.
Tussen het hoofdgerecht en het toetje konden ook de voetjes van de vloer toen de gasten werden uitgenodigd om aan de line-dance mee te doen.
Het kookteam bracht een oosterse maaltijd op tafel: Nasi met 3 warme bijgerechten (kip met groenten in ketjapsaus, gehaktballetjes in pindasaus en eieren in pindasaus) en 5 koude bijgerechten (atjar, gebakken uitjes, kroepoek, seroendeng en taugé). Het kookteam was even vergeten dat het een 1-pansmaaltijd was! Met een toetje van ijs, kweeperengelei en slagroom en de koffie/thee met bonbons werd een geweldige avond afgesloten.
Hulde aan de muziekgroep, het kookteam en de helpers die de kweeperengelei en de tafelversiering maakten. Het was een geweldige avond.

Dank ook aan de Jumbo Voorburg die een groot deel van de ingrediënten van de maaltijd sponsorde!